За родното училище

 

Родното училище е гнездо! Гнездо, в което учениците ни се чувстват защитени и обгрижени! Спомените за него оставят дълбока следа у всеки. Затова изборът на училище  е важен! Изберете местното училище за родно училище на вашето дете! Не го отдалечавайте от родното място, то живее тук, познава всеки човек,  познава обстановката, атмосферата е  приятна , спокойна, работна и децата се чувстват специални и обичани!

Нашето училище по нищо не отстъпва на другите училища! Вече 139 години то дава знания, формира ценности, възпитава в толерантност и вяра в доброто, учи своите ученици да уважават  родителите си, своето родно място и да помагат на хората. Важна характеристика на нашето училище е неповторимата спойка между учители и ученици от една страна и между учители и родители от друга.

Хората казват,  че „ най-добре свършената работа е свършена с любов“. Това го потвърждавам, като прибавям отдаденост и професионализъм – характеристики за екипа ни , работещ в ОУ „Св. Кл. Охридски“.  Всички те са обединени от нашето виждане за визията ,  авторитета  и мисията  на училището – съхраняване на уникалната в училището ни  атмосфера на знание и духовност и  пренасяне напред във времето!

Моята учителска биография ще приключи след броени години, отдадени на родното ми училище! Това е моята съдба, чест е за мен  да бъда над 30 години директор на моето родно училище. Вдъхновена бях от моите учители, знакови личности . През годините с моите колеги постигнахме безброй успехи, утвърдихме името на училището ни като едно от най-добрите в областта. Пред очите ми израснаха днешните ученици, техните родители и на всички тях съм се стремила да дам най-доброто от себе си, да вдъхна любов към науките , които преподавам – химия и физика.  Може да не знаят , но се интересувам как продължава техният път след основно образование, за всеки съм стискала палци за успех, тъгувала съм при техен неуспех.

Всичките си усилия отдавам  на нашите ученици и милея за съдбата на нашето, на моето родно  училище!

Сега е Ваш ред!  Изберете родното училище, нека напълним класните стаи със слънчеви усмивки и детски смях!

Марина Семова

Директор на ОУ „Свети Климент Охридски“ с. Кичево

Няма възможност за коментари

Няма възможност за коментари в тази статия